Game events Nederland

Een groot deel van de jeugd speelt tegenwoordig één of meerdere games op diverse game consoles. De populariteit van de diverse spellen en consoles groeit hierdoor nog steeds met de dag. Omdat de populariteit nog steeds enorm is, is de vraag van game events in de loop der jaren ook steeds meer toegenomen. Hierdoor vind je steeds meer meerdaagse game events in het binnen- en buitenland. Wij geven je hier een aantal populaire Nederlandse game events en leggen daarnaast ook uit welke geschikt zijn voor kinderen.

Jaarlijkse game events op Nederlandse bodem

Er zijn jaarlijks een aantal game events die in Nederland gehouden worden. Als eerste is er het Firstlook Festival. Dit evenement vindt altijd in de eerste of tweede week van oktober plaats. Het evenement is zeer centraal en wordt gehouden in de jaarbeurs van Utrecht. Het is een zeer divers evenement waarbij eSports, Cosplay en retro gamen bijeen komt. Dit evenement biedt ook een aantal toernooien aan waar naar gekeken kan worden. Dit is erg interessant aangezien een groot aantal professionele gamers hieraan mee zullen doen. Natuurlijk zijn er ook genoeg kraampjes waardoor je ook een souvenir kunt scoren van je favoriete spel.

In de zomer kunnen gamers ook genieten van een leuk evenement. CampZone is namelijk hét grootste gaming evenement van Nederland. Dit evenement duurt maar liefst 11 dagen en gamers kunnen zelfs op een camping verblijven zodat ze niets van de pret hoeven te missen. Gamers kunnen hun favoriete spellen spelen en genieten van live optredens en outdoor activiteiten.

Als laatste wordt de jaarbeurs in Utrecht ieder jaar omgetoverd tot Dutch ComicCon. Dit evenement vindt plaats in november. Gamers kunnen zich kleden als hun favoriete karakter. Dit evenement heeft een grote diversiteit waardoor er niet alleen entertainment en workshops gegeven worden, maar ook de nieuwste spellen worden hier vaak geïntroduceerd. Daarnaast kunnen spelers oog in oog komen te staan met creators van Marvel en DC. Vraag een handtekening of ga eens een kort gesprekje met ze aan!

Passende evenementen voor kinderen

Niet ieder evenement is geschikt voor kinderen. Sommige evenementen hebben namelijk een minimale leeftijd van 16 waardoor niet iedereen toegang kan krijgen. We vonden het daarom verstandig om een aantal evenementen op te noemen die kindvriendelijk zijn. Als eerste is er natuurlijk LEGO world waar de jongere spelers zich uitermate goed kunnen vermaken. Complete bouwwerken kunnen gemaakt worden en er kunnen spellen op de computer gespeeld worden die kindvriendelijk zijn.

Daarnaast is Firstlook Festival voor iedereen toegankelijk. Kinderen tot 3 jaar kunnen zelfs gratis naar binnen. Bij dit evenement zul je als ouder er wel rekening mee moeten houden dat sommige stands een PEGI-leeftijdsrestrictie hebben. Dit houdt in dat er bij sommige stands een leeftijdsrestrictie van 16 jaar gehanteerd wordt. Hierdoor kunnen kinderen niet alle spellen spelen.

Natuurlijk is Dutch ComicCon ook een erg goede optie wanneer je kind van Marvel of DC houdt. Hier worden namelijk een groot aantal strips, attributen, kleding en natuurlijk spellen aangeboden. Hierdoor zul je een dag plezier hebben!