Game events wereldwijd

Niet alleen in Nederland is gaming populair. Over de hele wereld zijn er vele gamers die bijna dagelijks spellen spelen. Er worden daarom het hele jaar door over de hele wereld een groot aantal evenementen georganiseerd waar een groot aantal gamers op afkomen. Wil jij weten welke evenementen je écht een keer bezocht moet hebben? Dan zit je hier goed. We bespreken hier evenementen die dichtbij liggen en waarvoor je een stuk moet reizen.

Grote game events in de buurt van Nederland

Niet alleen Nederland biedt een aantal grote gaming events aan. Ook in de omgeving worden er grote evenementen gehouden waar gamers meerdere dagen kunnen genieten van alles wat de gamewereld kan bieden. Wij bespreken hier een aantal grote en bekende game events in de buurt van Nederland.

Als eerste is er Gamescom in Keulen, Duitsland. Dit is een meerdaags evenement waarbij spelers kennis kunnen maken met de nieuwste spellen. Vaak worden hier al spellen aangeboden die nog niet beschikbaar zijn op de markt. Hierdoor zul je als gamer één van de eerste zijn die de nieuwste spellen kan beleven. Gamescom biedt meerdere hallen aan die ieder een eigen thema hebben. Hierdoor zijn er ook kinderactiviteiten, fanshops en kunnen cosplayers zich ook uitleven.

Wil jij liever afreizen naar onze zuiderburen? Dan kun je in Gent, België naar Facts. Dit is de Belgische variant van ComicCon. Het evenement vindt in september plaats. Gamers kunnen hier de grootste sterren ontmoeten. Daarnaast zijn er genoeg wedstrijden te bezichtigen en kunnen er leuke souvenirs gekocht worden.

Naast Facts is er ook het jaarlijkse GameForce. Dit evenement vindt in oktober plaats in het plaatsje Mechelen. Dit is dé grootste gamebeurs van België waardoor je een groot aanbod aan spellen zult aantreffen hier. Het aanbod aan spellen is erg divers waardoor er voor iedere gamer een aantal leuke games tussen zit. Daarnaast is het mogelijk om hier spellen te spelen met VR en AR en kunnen spelers leuke merchandise scoren!

Als laatste is er in Birmingham, het Verenigd Koninkrijk het grootste gaming evenement. EGX wordt jaarlijks in september gehouden. Op dit evenement kunnen gamers kennismaken met de nieuwste spellen en worden de nieuwste innovaties en snufjes op het gebied van gaming geïntroduceerd. Gamers kunnen presentaties bijwonen van bekende gameontwerpers en er kunnen vragen gesteld worden.

Welke evenementen zijn er nog meer?

Wil jij er een langere trip voor maken om de leukste en grootste gaming evenementen bij te wonen? Dan hebben we hier een aantal echte aanraders die je een keer bezocht moet hebben.

Als eerste is er het E3. Dit is één van de grootste beurzen in de Verenigde Staten. Game liefhebbers komen vanuit alle hoeken van de wereld om hier een weekend naar de laatste ontwikkelingen te aanschouwen. Er worden jaarlijks een aantal interessante presentaties gehouden en de laatste en nieuwste games worden hier geïntroduceerd. Daarnaast worden op dit evenement ook nieuwe consoles aangekondigd en geven gameontwerpers sneak-previews van hun laatste games.

Wil jij het gamen combineren met een heerlijke vakantie? Dan kun je deelnemen aan de Game Cruise. Je leest het goed. Er wordt jaarlijks in Miami een ware cruise georganiseerd. Met deze cruise combineer je gaming activiteiten als LAN-gaming, console games en VR met samen zeilen en andere gave buiten activiteiten.