Game events

Echte gamers weten natuurlijk dat er jaarlijks een groot aantal evenementen gehouden worden die helemaal in het teken staan van games. Deze evenementen worden georganiseerd door diverse computerspelontwikkelaars. Hier worden dan hun nieuwste games, consoles en innovaties gepresenteerd. Vaak is dit het eerste moment dat spelers in contact komen met de nieuwe spellen of consoles en zien ze deze voordat de nieuwe consoles en spellen in de winkel verschijnen.

Populaire game events

Er zijn een aantal populaire game events die je echt een keer bezocht moet hebben. Wij bespreken daarom een aantal populaire evenementen. Dit zijn onder andere het Firstlook Festival, CampZone, E3, Gamescom, EGX en zelfs een cruise.

Natuurlijk zijn er in Japan ook een groot aantal gaming evenementen waar een bezoek aan gebracht kan worden. Echter zal de reis er naartoe al een flinke investering zijn. Mocht je dit ervoor overhebben, is het mogelijk om eens een bezoek te brengen aan Tokyo Game Show. Hier worden alle Japanse nieuwe spellen geïntroduceerd. Dit is dus een echte aanrader wanneer je groot fan bent van dit soort spellen.

Daarnaast is Minecraft enorm populair geworden de afgelopen jaren. Hierdoor is MineCon ontstaan. Dit evenement wordt jaarlijks in Las Vegas gehouden. Tijdens dit evenement kunnen fans van het spel genieten van alle nieuwe features. Het spel kan gespeeld worden op diverse consoles en kunnen nieuwe werelden ontdekt worden. Wat wil een gamer nog meer?

Bezoek een game event

Er zijn een groot aantal gaming events die jaarlijks gehouden worden. Hierdoor is de keuze enorm en kan het moeilijk worden om een select lijstje te maken van evenementen. Wij hebben daarom een aantal bekende evenementen voor je op een rijtje gezet zodat jij een betere keuze kunt maken. Hierbij hebben we een onderscheid gemaakt tussen een aantal aspecten. Als eerste hebben we gekeken naar evenementen die in Nederland gehouden worden. Hierdoor is het bezoeken van een game event gemakkelijk en zal het je niet te veel geld kosten. Daarnaast bespreken we ook welke evenementen geschikt zijn voor kinderen. Hierdoor zul jij je kind een leuke dag kunnen aanbieden en zal hij of zijn niet teleurgesteld hoeven worden omdat alle spellen 16+ zijn.

Er is ook gekeken naar evenementen in het buitenland. Hierbij hebben we een onderscheid gemaakt tussen evenementen die in de buurt liggen en waar een langere trip voor gepland moet worden. Op deze manier kun jij ook binnen Europa één of meerdere dagen plezier beleven zonder dat er hoge kosten aan zitten.