Game trends

De gaming wereld staat niet stil. Dit is goed zichtbaar aan alle veranderingen die er in de afgelopen jaren al doorgevoerd zijn. Gamers kunnen namelijk sinds een aantal jaren online tegen elkaar spelen en spellen zijn steeds realistischer. Deze veranderingen gaan in snel tempo waardoor er ieder jaar een aantal trends gevolgd worden. Ieder jaar wordt er gekeken naar de nieuwste trends binnen de game wereld. Wij bespreken hier een aantal trends die enorm opkomend zijn.

Augmented Reality

De afgelopen jaren heeft iedere trendlijst laten zien dat vele ontwikkelaars willen experimenteren met Augmented Reality. In de afgelopen jaren zijn er Virtual Reality brillen op de markt gekomen waardoor spelers het gevoel hebben dat ze daadwerkelijk in het spel zitten. Spellen die alleen in VR gespeeld kunnen worden, hebben de kans dat ze maar een kleine groep aanspreken. Daarom zijn ontwikkelaars aan de slag gegaan met AR. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat Pokémon Go op de markt kwam. Met Augmented Reality zullen spelers het spel dus kunnen combineren met de echte wereld.

Fortnite en Battle Royale

Een multiplayer spel met een battle royale bestaat natuurlijk al een aantal jaren. Echter is het Fortnite gelukt om het idee compleet naar hun eigen hand te zetten. Er zijn namelijk meer dan 100 miljoen spelers actief op het platform en er worden tegenwoordig complete toernooien gehouden. Spelers hebben hierdoor de mogelijkheid om grote geldbedragen te winnen. Wat Fortnite zo anders maakt dan alle andere battle royale spellen is dat spelers de mogelijkheid hebben om een karakter te creëren naar eigen wil. Daarnaast heeft het spel een eigen gameplay met diverse thema's. Nieuwe spelers kunnen gemakkelijk meespelen. Hierdoor is het spel toegankelijk voor iedereen.

De klassiekers

Een andere grote trend die zichtbaar is, is het terugkomen van de klassieke spellen. Niets gaat namelijk boven een nostalgisch gevoel. De spellen worden natuurlijk wel opnieuw geprogrammeerd zodat de spellen soepel verlopen. Hierdoor zijn de graphics up to date en kan het spel met plezier gespeeld worden. Een aantal klassieke spellen die een nieuwe uitvoering hebben gekregen zijn spellen zoals Spyro voor de PlayStation. Nieuwe spelers komen hierdoor ook in aanraking met de klassiekers. Hierdoor zullen steeds meer mensen fan worden van de klassieke spellen. Doordat de spellen geïntroduceerd worden, zal er een enorme boost ontstaan onder de nieuwe generatie gamers. Hierdoor kunnen ontwikkelaars een nieuwe variant maken wanneer de vraag genoeg toeneemt.

Mobiele spellen

In de afgelopen jaren is het gebruik van het mobiel internet enorm toegenomen. Hierdoor zijn er ook spellen ontworpen die speciaal gemaakt zijn voor smartphones en tablets. Deze trend zal zich in de toekomst blijven uitbreiden. Mensen zijn vandaag de dag veel onderweg. Dit zorgt ervoor dat spellen sneller via de telefoon gespeeld zullen worden. Hierdoor is het tegenwoordig mogelijk om spellen aan te bieden met AR. Denk maar aan de Pokémon Go game of de aangekondigde Harry Potter variant. Hierdoor kunnen spellen met het echte leven gecombineerd worden.